Amsterdam en Antwerpen Pride - What & Where

Het lijkt misschien nog ver weg, maar niets is minder waar, over enkele weken starten de Amsterdam Pride en Antwerp Pride alweer. Tijd om die regenboogvlag weer boven te halen en je trots te tonen! Wat je kan verwachten in deze edities: heel veel party’s, games, food en booze. Net als elk jaar belooft het een festival van liefde en warmte te worden. Wij geven jou alvast onze hoogtepunten.

Dit doe je in Amsterdam

Zaterdag 28 juli

- Van 14.00 tot 22.00 uur wordt het Vondelpark om- getoverd tot een openluchttheater.
- Geniet van verschillende optredens en laat je informe-ren op de Rainbowmarkt.
- Het Milkshake Festival wordt georganiseerd door Paradiso en Club Air in het Westerpark. Veel fun en performances gegarandeerd. Ook op zondag 29 juli kan je hier nog terecht.

Vrijdag 3 augustus

- Mis zeker de enige echte Pride Drag Queen Olympics niet om 17.00 uur aan het Homomunument. Met disciplines als de 100 meter Stiletto Sprint en Handtaswerpen belooft het een spannende avond te worden. Het enige wat je mee moet nemen om te kunnen deelnemen? Een pruik en hakken.

Zaterdag 4 augustus

- Hét hoogtepunt van de Amsterdam Pride is toch echt wel de Canal Parade. Tachtig versierde boten varen van Oosterdok via Amstel en Prinsengracht naar Westerdok. De parade start om 12.30 uur. Een uur vroeger dan vorige jaren dus wees zeker op tijd. Deze party wil je echt niet missen.
- Daarnaast is zaterdagavond party night. Neem zeker eens een kijkje bij Club NYX en Club Church. Fun guaranteed.

Zondag 5 augustus

- Maak je borst nat voor de Pride Closing Party op het Damplein. Van 14.00 tot 22.00 uur kan je je dansbenen losgooien op de vetste, nieuwste dancebeats van Nederlandse en internationale dj’s.
- Voor diegenen die het wat meer hot and sweaty willen maken, is er het feest Rapido in concerthal Paradiso. De meeste gay guys zijn hier al om 15.00 uur wanneer de party los-barst en blijven doordansen tot in de vroege uurtjes. Warning: het kan er heet aan toe gaan.

En dit vind je in Antwerpen

Woensdag 8 augustus

- Dé karaokebar van Antwerpen, Bonaparte, presenteert zich voor de gelegenheid als de ‘Bonaparte Rainbow Bar’. Deze avond geen karaokebar, wel een Tranny-okebar. Begin je dag met een stevige cocktail en eindig hem al zingend op de stage! Special guest deze avond is Sally Monella.

Donderdag 9 augustus

- Hou je er wel van om je te begeven in een latex pakje of ander fetisj underwear?Ga dan voor één keer straight. Straight naar The Kinkys, de heetste Private Gay
Cruising Club in Antwerpen. Start om 19.00 uur, inkom is € 11,-.
- Meer zin in een rustig avondje op restaurant? JBZ productions organiseert een Thaïs etentje met een muzikale dragqueen show. Guest? Destynee Williams. Een
kaartje kost € 49,-.

Vrijdag 10 augustus

- Wie van uitdaging houdt, moet op de Meir zijn voor de High Heel Race. Sportfanaten, highheel-fanaten, avonturiers, het maakt niet uit wie je bent, ieder-een is welkom. Nog beter? Je kan fabuleuze prijzen winnen en je deelname is volledig gratis. Aanvullend vind je er ook dragshows en special acts.
- In Club Cargo moet je zijn om drie nachten aan een stuk de Pride Night te vieren.

Zaterdag 11 augustus

Today is the day! De Antwerp Pride Parade start om 14.00 uur aan de Vlaamse kaai. Zorg dat je erbij bent.

Zondag 12 augustus

Helaas, het is zover. De laatste dag van de Antwerp Pride. Begeef je om 12.00 uur richting de cruiseterminal op het Steenplein voor het Closing Festival. Vier er het einde van een fantastische reis naar gelijkheid en aanvaarding.

What to wear to the Pride?
Nog geen idee wat je gaat dragen tijdens de Antwerp Pride, dan hebben wij een idee voor jou! Inge Onsea, ontwerpster van Antwerps modemerk Essentiel, schaart zich dit jaar achter de Antwerp Pride. Speciaal voor de gelegenheid brengt ze een capsule collectie op de markt. Onder de naam Gay x Fashion zal de collectie tijdens de Gay Pride te koop zijn.

Meer informatie vind je op pride.amsterdam.nl en op antwerppride.eu

-De Pride Special vind je terug in editie 11. Geen enkele uitgave missen? Abonneer je nu op The Gay Issue!

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072