hotel boatco

Apart Hotel BOAT&CO Design aan het water

Onlangs werd The Gay Issue uitgenodigd om twee dagen in het gloednieuwe Aparthotel BOAT&CO te logeren. Gelegen in de up and coming area Houthavens in Amsterdam. Lucky me, want door het thuis werken en de weinige sociale contacten nam ik de uitnodiging met beide handen aan. Lekker parkeren onder het hotel gelukkig, want Amsterdam en parkeren is meestal rampzalig of je loopt leeg. Eerlijk is eerlijk, ik werd al blij van het parkeren, maar eenmaal bij de receptie aangekomen werden we zo gastvrij ontvangen dat het eigenlijk al niet meer stuk kon.  Normaliter loopt er iemand even mee om je de kamer te wijzen en alles uit te leggen, maar door de Coronamaatregelen moesten we de weg nu zelf zien te vinden. Maar ook dat maakte het er niet minder op. Aangekomen in onze kamer, een klein appartement, waren we ervan overtuigd dat we hier twee hele gezellige dagen gingen hebben.

BOAT&CO is een apart hotel dus de kamer is een klein appartement en van alle gemakken voorzien, zoals een  kleine living, een keuken en een bad- en slaapkamer. Het ziet er allemaal super uit en het interieur is zo verrassend en eigentijds. Het uitzicht op het IJ krijg je er gratis bij en is echt adembenemend. Je kunt je uren vermaken vanachter het raam kijkend naar alles wat er op het water gebeurt of aan de kant. Veel bewoners komen namelijk naar de steiger om lekker te genieten van het weer, een drankje te nuttigen of iets te eten. Dat maakt het allemaal erg levendig.

Maar nóg leuker is het om dat te doen vanaf het fantastische terras van het hotel restaurant Vessel Kitchen & Bar.  Wat geweldig terras met uitzicht op het water. En zo heerlijk rustig. Je hebt totaal niet het idee dat je in de stad zit. Het eten is er top en het feit dat je met het mooie weer buiten kon eten maakte het nog specialer. Een echte aanrader

Tijdens ons verblijf werd ons een massage aangeboden. Al wachtende daarop kwam de ‘masseuse’ me halen en vroeg of ik begrepen had dat het een yoga massage zou zijn… Ehm nee. Ik had me zo verheugd om te gaan liggen en me lekker te laten verwennen, maar in plaats daarvan gaf ze aan dat het een yoga massage was waarbij ik zelf ook actief bezig zou zijn en of ik wellicht nog iets comfortabelere kleding bij me had want in die jeans kon het wel, maar was het niet zo handig. Daar ging mijn uurtje ontspanning, maar goed we staan altijd open voor nieuwe dingen dus knop om en gaan. En ik moet zeggen (voor iemand die nog nooit aan yoga heeft gedaan) was dit best een leuke ervaring.  Als je eens in bent voor a different treat en je verblijft in BOAT&CO. dan zeker die massage boeken! En ze hebben een uitgebreide gym die 24/7 tot je beschikking is, althans als het geen Coronatijd is.

Overigens biedt het hotel ook de mogelijkheid om fietsen te huren en zo lekker de stad te verkennen dus dat hebben we gedaan. Lekker erop uit en Amsterdam in. Vanuit het hotel fiets je zo de Spaarndammerbuurt in en sta je binnen no time in de Jordaan. Vanuit daar fiets je zo naar het centrum en van daaruit zijn we richting de Pijp gegaan en lekker naar het Vondelpark geweest om dat eens helemaal rond te fietsen.

Al met al hebben we een fantastisch verblijf gehad in BOAT&CO. Maar één ding viel echt op tijdens onze mini vakantie en dat was hoe aardig is iedereen en hoe gastvrij de medewerkers zijn. Ik heb veel mogen reizen en in de meest luxe hotels met fantastische kamers gelogeerd, maar geloof me de mensen die er werken maken het onderscheid en jouw verblijf tot een succes. Dus ik zeg zeker tot heel snel weer op dat overheerlijke terras!

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072