Breda, Enschede en Goes in de race voor organisatie Roze Zaterdag 202

Drie steden hebben zich gemeld als kandidaat voor de organisatie van Roze Zaterdag 2023. Vandaag maakte stichting Roze Zaterdagen Nederland bekend dat ze bidbooks heeft ontvangen van Breda, Enschede en Goes. Eind juni wordt bekend gemaakt wie de oudste Pride van Nederland in 2023 mag organiseren.

Tot en met 15 april konden steden zich aanmelden voor de organisatie van Roze Zaterdag 2023. Breda, Enschede en Goes hebben besloten een poging te wagen om de organisatie toegekend te krijgen en hebben een bidbook ingediend. Zowel Breda (2002) als Enschede (1987 en 2004) mochten in het verleden al een Roze Zaterdag organiseren. Goes heeft het evenement nog niet eerder mogen verwelkomen.

“We zijn heel erg blij dat deze drie steden zich kandidaat hebben gesteld om dit mooie en belangrijke evenement te organiseren. Geweldig dat zij zich op deze manier willen laten zien als lhbti-vriendelijke stad. Er is al veel werk verzet om de kandidaatstelling voor te bereiden en de bidbooks in elkaar te zetten. De komende tijd gaan wij aan de slag om de juiste afweging te maken”, aldus Simon Timmerman, voorzitter stichting Roze Zaterdagen Nederland.

Leeuwarden en Rotterdam
Nadat het evenement in de Friese hoofdstad twee keer werd verplaatst vanwege de coronacrisis, staat Roze Zaterdag 2021 in Leeuwarden nu gepland voor 16 oktober. “Een Roze Zaterdag in oktober is nog nooit voorgekomen en uniek, maar het zijn dan ook unieke omstandigheden”, aldus Timmerman. Rotterdam is in 2022 aan de beurt om het evenement te organiseren.

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072