De Talundra Academy Het Belgische Eco-systeem in Fashion

De toekomst van fashion is lokaal, schreeuwt het jonge modebedrijf Talundra dat op minder dan een jaar tijd in haar allereerste academy in Brussel, niet minder dan 1.000 inschrijvingen wist te vergaren. Talundra, wat staat voor de ‘toendra van talenten’ startte vorig jaar haar allereerste modeacademie op met als missie om lokale modecreatie en -consumptie te stimuleren door middel van een ecosysteem dat talent helpt groeien en de merken van morgen helpt ontwikkelen.
Mode Inc had een gepassioneerde babbel met de boss lady achter de academie Shari Dewannemacker. Het volledige artikel kan je volgende maand lezen in Mode Inc.

Hoe kan je Talundra het beste omschrijven?

Talundra is een mode-start up met als missie om ontwerpers, merken en consumenten te stimuleren om meer te gaan focussen op lokale mode. Recent is er nog een studie gepubliceerd waaruit bleek dat de verkoop van duurzame producten tot vijf keer sneller groeit. De paradox bij dit gegeven is dat er net heel weinig infrastructuur bestaat om mensen hun talent te laten exploiteren en ook de community errond is miniem. Talundra fungeert hier als allereerste bouwsteen om de zoektocht van mensen die gebeten zijn door het modevirus, te vergemakkelijken.

Dus iedereen kan bij Talundra aankloppen?

Inderdaad. Enerzijds heb je de categorie deelnemers die we de ‘Do-it-yourself’ deelnemers noemen. Ze zijn op zoek naar alternatieven voor ‘fast fashion’ en wensen zelf de nodige technieken aan te leren om hun eigen garderobe te kunnen uitwerken. De andere groep categoriseren we onder de ‘Pro’s’. Het zijn mensen die op zoek zijn naar technische bagage om een professioneel project na te streven. Bij ons heeft niemand voorkennis van mode nodig. De enige must is motivatie. Het ontwerpen van mode en kleding is niet enkel weggelegd voor de elite.

Ik wil me inschrijven bij Talundra. Tussen welke opleidingen kan ik allemaal kiezen?

Cursisten kunnen in de Talundra Academy terecht voor een breed scala aan opleidingen, zoals naaitechnieken/confectie, modeontwerp, textiel en patroontekenen. Wie bij ons de knowhow wilt aanleren voor het ontwerpen van een T-shirt label, zal andere en meer gerichte modules kiezen dan iemand die een lederen handtassencollectie wilt uitwerken. We willen onze studenten hun interesses zo concreet mogelijk meteen in praktische skills omzetten

Jullie ondersteunen ook lokale vakmensen en ontwerpers. Hoe doen jullie dat?

Onze lesgevers zijn één voor één lokale vakmensen die hun kennis doorgeven aan het talent van de toekomst. Ze kunnen dat doen via de Teacher Pool en de Partner Pool. De vakmensen uit de Teacher Pool geven les in de infrastructuur van Talundra. In de Partner Pool stellen de lesgevers hun eigen werkruimtes of ateliers open voor de cursisten.

De toekomst van Talundra ziet er rooskleurig uit want vier nieuwe vestigingen openen hun deuren weldra in januari 2020?

Talundra wordt erg goed ontvangen in de nieuwe steden. De inschrijvingen lopen gelijk op voor zowel de Pack Pro profielen als voor de modules. We hebben zelfs al een paar modules moeten sluiten omdat de klassen al vol zitten dus ons hoor je niet klagen! Je kan je nog steeds inschrijven door simpelweg naar onze website www.talundra.com te gaan

Veel succes met de nieuwe openingen!

De nieuwe Academy-locaties
Gent: Zuidstationstraat 3, 9000 Gent
Antwerpen: Frankrijklei 37, 2018 Antwerpen
Charleroi : Boulevard Joseph Tirou 101, 6000 Charleroi
Luik : Boulevard de la Sauvenière 38, 4000 Luik

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072