De Verborgen Parels Van Cointreau

Cointreau_Maison Cointreau

Cointreau werd 165 jaar geleden opgericht in de historische Anjou-regio. Het Huis draagt vakmanschap hoog in het vaandel en staat bekend als “Distillateur Liquoriste” (likeurdistilleerder). Van bij de start bouwde het zijn reputatie op zijn succesvolle vruchtenlikeuren, vooral dan de Guignolet-kersenlikeur en een assortiment “hygiënische likeuren” met geneeskrachtige eigenschappen zoals de Liqueur de Camomille. De likeuren zijn perfecte voorbeelden van Cointreaus niet-aflatende streven naar vakmanschap, perfectie en innovatie. De unieke dranken maken deel uit van La Collection d’Edouard, een exclusief assortiment vintage likeuren gemaakt door La Maison Cointreau en zijn meester-distilleerder Bernadette Langlais.

De collectie brengt hulde aan EDOUARD COINTREAU, die zijn hele leven wijdde aan de zoektocht naar meer zuiverheid, uitmuntendheid en smaak in zijn vruchtenlikeuren. De sinaasappellikeur Cointreau is hier een perfecte illustratie van.

De roots van La Maison Cointreau worden opnieuw tot leven gebracht dankzij het onmetelijke talent van zijn meester-distilleerder BERNADETTE LANGLAIS. Al 35 jaar lang is ze de bewaarengel van Cointreaus ongeëvenaarde kwaliteit. Door gebruik te maken van ingrediënten van de beste kwaliteit, waaronder natuurlijke kamille en kersen, gaf ze het eindproduct zijn perfecte smaak. Ze mag dus met recht en reden de auteur van La Collection d’Edouard genoemd worden.

Cointreau_ARDOISE
ALFRED COINTREAU is de zesde generatie van de Cointreau-familie die actief is in het Huis. Hij voelt zich nauw verbonden met Angers en is de man die de recepten van de Guignolet en de Liqueur de Camomille in de archieven van de distilleerderij vond. Voor hem zijn deze likeuren een mijlpaal in en een ode aan de geschiedenis van zijn familie.

De Liqueur de Camomille, die geïnspireerd is op de drank van Edouard Cointreau, en de Guignolet, afkomstig van een recept uit 1849, zijn waardige erfgenamen van hun prestigieuze voorgangers. De likeuren worden in kleine hoeveelheden geproduceerd en worden gebruikt in enkele van ’s werelds fijnste cocktails. Dat is ook de reden waarom de Guignolet en de Liqueur de Camomille enkel beschikbaar zijn in cocktails bereid door de beste bartenders. Je kan deze bijzondere likeuren proeven in de volgende bars:

- Jones & Co: Pelgrimstraat - Antwerpen
- Sips: Vlaamse Kaai - Antwerpen
- Groot Vlaenderen: Vlamingstraat - Brugge
- Thon Hotel: Wetstraat - Brussel
- Jigger's: Oudburg - Gent
- Old Fashioned: Hoogpoort - Gent
- The Pharmacy: Elizabethlaan - Knokke
- Sofie's Living Room: Demyttenaerelaan - Sint-Idesbald

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072