Een reizende smart city: De Costa Smeralda, het nieuwste vlaggenschip

Costa Smeralda, het nieuwste vlaggenschip van Costa Cruises, werd plechtig gedoopt op 22 februari in Savona. Filmster Penélope Cruz was de onmiskenbare ster van de dag. Als doopmeter mocht ze in het bijzijn van kapitein Paolo Benini het lint doorknippen. Een andere ster was de Italiaanse chef Bruno Barbieri. Hij presenteerde zijn persoonlijk ontworpen gala cocktail, zodat de gasten konden proeven van zijn creativiteit en ervaring. 

De komst van Costa Smeralda is een grote stap voor de ganse cruise industrie. Het schip combineert verantwoordelijke innovatie, slimme technologieën, en het beste wat Italië te bieden heeft op gebied van design, gastronomie en beleving. Alle meubels, verlichting, stoffen en accessoires werden speciaal gemaakt in Italië door 15 gekende Italiaanse bedrijven.

Aan boord zijn de faciliteiten helemaal in lijn met de rijkelijke omgeving. Opvallend zijn onder andere de Solemio Spa, de entertainment zones, de themabars in samenwerking met bekende Italiaanse merken, 16 restaurants en “food experience” zones. Ook nieuw is Ristorante LAB, een plek waar passagiers Italiaans kunnen leren koken, terwijl ze tegelijk ook alle aspecten leren in verband met voedselduurzaamheid.

Het schip is een “reizende smart city” waar duurzame technologieën en concepten gebaseerd op circulaire economie toegepast worden om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Op die manier wil Costa de weg tonen naar duurzaam cruisen. 

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072