Florian De Ruyck van restaurant Alain Bianchin bekroond tot The Star of Belgian Cuisine

Anderlecht, 26 april 2021 - De winnaar van de prestigieuze wedstrijd The Star of Belgian Cuisine is bekend: Florian De Ruyck van restaurant Alain Bianchin (Overijse) mag zich het komende jaar The Star of Belgian Cuisine noemen. Hij en zijn team zullen België in oktober ook vertegenwoordigen tijdens de Global Chefs Challenge.

The Star of Belgian Cuisine is al aan zijn zesde editie toe en wordt georganiseerd door Mastercooks Pierre Wynants en Frank Fol. De halvefinalisten gingen dit keer - coronaproof - aan de slag met schorseneren, Cornet-bier en Callebaut-chocolade, typisch Belgische producten. 

Topchef Florian De Ruyck en zijn team van restaurant Alain Bianchin haalden het tijdens de spannende wedstrijd van de andere finalisten Nicolas Tournay (Le Mont-à-Gourmet) en Grégory Marichal (Restaurant/Traiteur Marichal)Graanmarkt13 moest op het laatste nippertje afhaken omwille van een Covid-19 besmetting in het team.

De teams werden beoordeeld door 10 topchefs, waaronder Mastercooks Pierre Wynants, Frank Fol en René Mathieu.

Mastercook Pierre Wynants: "Team Restaurant Alain Bianchin brengt alle ingrediënten in hun gerechten in balans en zoekt de diepten van de echte smaak, bovendien met gemak hedendaags en met finesse gepresenteerd. Felicitaties aan Florian De Ruyck en zijn hele team, die dankzij de kwaliteit die ze brengen de toekomst van ons beroep verzekeren."

Mastercook Frank Fol: “Het was een hele uitdaging om The Star of Belgian Cuisine te kunnen organiseren in deze moeilijke Covid-tijden. Maar ik ben heel blij dat het ons gelukt is en dat zo’n sterke teams in competitie zijn kunnen gaan om de Belgische producten en keuken te promoten. Proficiat aan Chef Florian De Ruyck en het team van Alain Bianchin! Ze zijn een terechte winnaar en mogen met fierheid de titel van The Star of Belgian Cuisine 2020-2021 dragen.”

Bloedstollende finale

Chefs Florian De Ruyck en Nicolas Tournay en hun teams mochten zich bewijzen in de finale van The Star of Belgian Cuisine, waarin ze binnen een tijd van 2 uur en 40 minuten een hoofdgerecht en dessert moesten bedenken en bereiden met ingrediënten uit de mystery box, in combinatie met de verplichte ingrediënten. De jury  beoordeelde hun gerechten op basis van presentatie, degustatie en harmonie met de geserveerde drank. Florian De Ruyck van restaurant Alain Bianchin haalde de felbegeerde wisselbeker uiteindelijk binnen. 

Chef Florian De Ruyck: Ik ben enorm gelukkig met deze titel van The Star of Belgian Cuisine, want onze concurrenten waren stuk voor stuk top. Dit is zonder meer een team-overwinning voor Alain Bianchin, een goed geolied team betekent dan ook álles in een keuken. Zonder team, geen restaurant! De wedstrijd verliep voor ons al bij al heel vlot, zonder noemenswaardige stressmomenten. We hadden ons vooraf ook heel goed voorbereid en de recepten geperfectioneerd tot in de puntjes.”

Global Chefs Challenge

Florian De Ruyck (restaurant Alain Bianchin) mag zich het komende jaar The Star of Belgian Cuisine noemen en krijgt naast de wisselbeker een waaier aan prijzen ter waarde van bijna 25.000 euro. 

Het winnende gerecht van Florian De Ruyck zal aan het grote publiek geserveerd worden in restaurant Alain Bianchin. Bovendien mag het team België vertegenwoordigen op de Europese finale van de Global Chefs Challenge.

Team Alain Bianchin:

  • CHEF: Florian De Ruyck
  • COMMIS: Klaudia Wyszynska
  • SOMMELIER: Vincent Collard
  • COACH: Gilles Hequet
Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072