Beauty - Een frisse huid in het vliegtuig

Ik ga op reis en ik neem mee...

Of je nu ontsnapt naar een tropisch oord of een business trip voor de boeg hebt, droge lucht in het vliegtuig is een feit. Er is een tekort aan vochtigheid in de gerecycleerde vliegtuiglucht waardoor het vocht uit onze huid wegtrekt. Dit leidt tot uitdroging en een gestreste huid, maar ook luchthavenperikelen kunnen hieraan bijdragen. Toch kun je met een flawless face en een fris gevoel aankomen op je bestemming mits je de juiste stappen volgt. Wij selecteerden enkele lifesavers die zeker mee in je handbagage moeten!

 VOOR HET VLIEGEN

Shiseido - Pureness Refreshing Cleansing Sheets (€ 20,45)

Ook al zijn reinigingsdoekjes niet ideaal, in het vliegtuig kan je best een uitzondering maken. Reinig alvorens de vlucht vertrekt je gezicht met een doekje zodat je huid volledig schoongemaakt is en kan ademen tijdens de vlucht.

Caudalie - Beauty Elixir (€ 10,80)

Spray na het verwijderen van je make-up je gezicht een paar keer in met deze verfrissende en hydraterende spray. Dit kan je herhalen gedurende de hele vlucht voor een extra frisse boost.

Clinique - Maximum Hydrator (€ 45,89) + Clarins - Eye Contour Balm (€ 39,50)

Door de droge vliegtuiglucht is hydratatie heel belangrijk tijdens een vlucht. Ga voor een goed hydraterende moisturizer zodat je huid niet trekkerig gaat aanvoelen. Smeer als afsluiter wat oogcrème onder je ogen. Dit is de enige zone van je gezicht waar geen vocht wordt aangemaakt, dus hier wordt de huid extra droog.

TIJDENS DE VLUCHT

Biotherm Homme - Ultimate Lip Balm (€ 10,15)

Smeer je lippen tijdens de vlucht herhaaldelijk in met een hydraterende lippenbalsem. Net zoals je oge, zijn je lippen heel gevoelig voor de droge vliegtuiglucht. (PS: kissable lips zijn ook op 10 km hoogte een must!)

Kiehl’s - Ultra Facial Overnight Mask (€ 34)

Geef voor het slapengaan je huid nog een laatste hydratatie aan de hand van een masker. Op deze manier is je huid niet gestrest bij aankomst en word je wakker met een zachte huid. Dit masker doet hetzelfde als een sheet masker, maar zit gewoon in een potje. Laat de crème zo’n tien minuten inwerken voordat je de substantie met een doekje verwijdert.

Acqua di Parma - Blue Mediterraneo (€ 110)

Lekker ruiken is een must ook als je zoveel kilometer hoog zit! Acqua di Parma brengt met hun Blu Mediterraneo collectie heerlijke travel size parfums. De set bevat drie heerlijke geuren waaronder Fico di Amalfi, Bergamotto di Calabria and Mirto di Panarea die de energie, zon en kleuren van Mediterraans Italië oproepen. Heerlijk toch, om naar een reisbestemming te ruiken?

VOOR DE LANDING
M.A.C Cosmetics - Studio Fix Perfecting Stick (€ 24)

Wanneer je bestemming nog maar een uur van je verwijderd is, is het game time. Om je gezicht te verfrissen spray je nogmaals met de Caudalie spray. Breng vervolgens een hydraterende crème aan. Terwijl deze intrekt kan je oogdruppels gebruiken voor een frisse blik en het verwijdert eventuele roodheid. Breng, indien nodig, een crèmige concealer onder je ogen aan en op elke andere zone die wat oneffenheden of verkleuring vertoont. Een wakkere blik is verzekerd!

Het lijkt een hele investering, maar wanneer je met een fris gezicht aankomt op je bestemming zal je het niet berouwen. Niemand zal van je gezicht kunnen aflezen dat je maar drie uurtjes hebt geslapen. Een goed begin van een leuke reis is verzekerd. Bon voyage!

Wat neem jij mee in je handbagage?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072