Gays united: Gaykrant en The Gay Issue werken samen!

Strategische samenwerking GAYKRANT en THE GAY ISSUE:  samen het grootste LHBT-platform in de Benelux. 

Persbericht via Gaykrant

The Gay Issue is twee jaar geleden gestart in Vlaanderen en is inmiddels het grootste gay lifestyle magazine van Vlaanderen. Sinds vorig jaar is The Gay Issue ook actief in Nederland. Gaykrant is al meer dan 30 jaar een toonaangevend gay mediamerk in zowel Nederland als België. Dit jaar is Gaykrant opnieuw gelanceerd als online platform en is enthousiast ontvangen door de doelgroep van jong tot oud. De nieuwe Gaykrant zoekt samenwerking met zoveel mogelijk partijen om zo krachtig mogelijk te strijden voor emancipatie.

Met behoud van eigen identiteit slaan beide merken nu de handen ineen om de LHBT-doelgroepen beter te bereiken in een wereld van afnemende acceptatie en toenemende discriminatie en agressie. Samen willen ze een platform bieden voor informatie, actualiteit en emancipatie in combinatie met aandacht voor persoonlijke identiteit, high end lifestyle en trots: online, in print en met events. Het moet weer worden: ‘Proud to be Gay!’.

Brigitte Midavaine (Uitgever The Gay Issue): “De twee platforms vullen elkaars gedachtengoed aan en willen met een positieve drive de juiste aandacht creëren. The GAY Issue en de GAYkrant: GAYS United!”

Hans Prummel (Stichting Gaykrant): “Er ontbrak een duidelijke stem in gay medialand. De regenboogkleuren waren flets geworden.”

Boris Dittrich (Directeur Human Rights Watch): “Goed dat de Gaykrant en The Gay Issue gaan samenwerken. Specifieke journalistieke aandacht voor LHBT-zaken blijft van groot belang. We moeten weten wat er goed gaat en wat niet. Ik kijk uit naar deze gebundelde informatiestroom.”

Wim Vanlessen (Principal Dancer bij Ballet Vlaanderen): “Ik vind het super dat deze twee mooie individuele platformen elkaar gevonden hebben. Samen staan we sterk is hier zeker van toepassing.”

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072