japan lqbtq+

Japanse regio criminaliseert het ‘outen’ van LGBTQ+ mensen

Bron: OUTtv

Eikei Suzuki, gouverneur in de Japanse prefectuur Mie, kondigde vorige week aan dat het onvrijwillig bekendmaken van iemand zijn seksuele geaardheid of genderidentiteit strafbaar wordt. Het besluit werd gemaakt nadat de Zuid-Koreaanse overheid burgers die aanwezig waren in een gay club verzocht zich te melden in verband met een tweede corona-uitbraak.

Toen een tweede golf van het coronavirus in Zuid-Korea toesloeg, werd dit al gauw gelinkt aan een reeks gay bars die door één persoon met het virus was bezocht. Naar aanleiding hiervan verzocht de overheid alle aanwezigen in de desbetreffende gay bars zich te melden. Diverse LGBT+ organisaties benadrukten dat talloze individuen hierdoor de kast uit geforceerd worden.

Gouverneur Eikei Suzuki kondigde op 3 juni aan dat het nu illegaal is om iemand zonder toestemming te ‘outen’ in de prefectuur Mie. De seksuele geaardheid en/of genderidentiteit van een ander bekendmaken zonder toestemming is dus strafbaar geworden. Het nieuws werd met open armen ontvangen binnen de LGBTQ+ gemeenschap. Naar verluidt zou de keuze zijn gemaakt als respons op het incident in Zuid-Korea, waar gay bar bezoekers verzocht werden zich te melden.

De gouverneur zei het volgende via Twitter:

‘’We hebben de oprichting van een eigen verordening aangekondigd, zodat de burgers van de prefectuur de diversiteit van seks beter kunnen begrijpen en discriminatie en vooroordelen tegen LGBT-mensen kunnen elimineren.

Het is ook de bedoeling om in alle prefecturen voor het eerst voorschriften op te nemen die zowel het verplichten om uit de kast komen als het onvrijwillig ‘outen’ van een ander verbieden (seksuele oriëntatie aan een derde partij bekendmaken zonder toestemming van de persoon).‘’

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072