together

M HKA werkt samen met Antwerp Pride voor de tentoonstelling TOGETHER.

In samenwerking met Antwerp Pride organiseert het M HKA van 5 augustus tot en met 6 september de tentoonstelling TOGETHER., gecureerd door kunstenaar Philip Huyghe. We nodigen verschillende kunstenaars, waaronder Carla Arocha & Stéphane Schraenen, Kasper Bosmans, Nan Goldin, Félix Gonzaléz-Torres, Cindy Sherman en Stef Van Looveren, uit om in een eigen bubble samen te werken rond thema’s die de LGBTQIA+ gemeenschap versterken, en om zo een inclusieve tentoonstelling te bouwen.De uitgenodigde kunstenaars willen met hun visuele taal een wereld vormgeven waarin diversiteit een kwaliteit is die spannende en uitdagende ideeën brengt in de wereld waarin we allemaal leven.

Dit jaar moest een feestjaar worden waarin de eerste Gay Pride Parade werd gevierd. Vijftig jaar geleden, op 28 juni 1970, exact een jaar na de beruchte Stonewall-rellen, vond in New York de eerste Gay Pride Parade plaats.Deze twee historische gebeurtenissen markeren het begin van de

LGBTQIA+ Civil Rights Movement, die erin is geslaagd hun agenda over de hele wereld te implementeren en om zo een van de belangrijkste sociale verschuivingen van onze hedendaagse tijd te forceren. 

Door de Coronamaatregelen is het de eerste keer dat er geen parade, manifestaties of feesten zijn. De organisatie van Antwerp Pride heeft daarom besloten om van 5 tot en met 9 augustus kleinere evenementen te programmeren onder de noemer Together we Pride, rekening houdend met de geldende veiligheidsvoorschriften. Het M HKA is trots om met TOGETHER. de allereerste LGBTQIA+ tentoonstelling in ons land te organiseren en hiermee het startschot te geven van Antwerp Pride 2020.

TOGETHER.
M HKA in samenwerking met Antwerp Pride
5 augustus - 6 september 2020
M HKA

Lijst kunstenaars:

ARCA

CARLA AROCHA & STÉPHANE SCHRAENEN
KASPER BOSMANS
JACK DAVEY
MARIJKE DE ROOVER

NAN GOLDIN
FELIX GONZALEZ-TORRES
MARTINE GUTIERREZ
MEGAN-LEIGH HEILIG
DONNA HUANCA
PHILIP HUYGHE
AAY LIPAROTO
JACK PIERSON
JACOLBY SATTERWHITE
CINDY SHERMAN
VICTORIA SIN
JACK SMITH
STEF VAN LOOVEREN

together
Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072