Men's Musthaves - The watch

Back to the beginning

Een horloge is onder mannen het meest gedragen sieraad. Wist je dat er ook eeen etiquette is voor het dragen van een horloge? We nemen ze even met je door.

Links of rechts?
In principe ben je vrij om je horloge links of rechts te dragen maar er is traditioneel gezien wel een voorkeur. Het horloge hoort gedragen te worden aan de niet dominante hand. Dit betekent: ben je rechtshandig, dan draag je je horloge links en vice versa.

Als hij maar goed zit
Bij mannen mag een horloge nooit los om de pols zitten. Hij moet net strak genoeg zitten zodat het uurwerk netjes bovenop de pols blijft liggen en niet rond zou kunnen draaien. Daarnaast is het belangrijk dat het horloge op de pols 2cm naar boven en naar beneden geschoven kan worden.

Voor iedere gelegenheid een horloge
Hoe makkelijk het ook is om hetzelfde horloge bij elke gelegenheid te dragen, is dit niet zoals het hoort. Ga je naar een formele gelegenheid? Dan dien je een analoge horloge te dragen van een edelmetaal zoals zilver of goud. Let er wel op dat je andere sieraden ook van het zelfde materiaal is als je horloge.

musthave-watch

BREITLING - op aanvraag
OROLOG BY JAIME HAYON - € 915
THOMAS SABO - € 198
BECOMB - € 150
GUESS - € 199
GIVENCHY - € 1315
LARSSON & JENNINGS - € 310
CHRISTIAN KOBAN - € 689

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072