Mr. Gay Europe nu ook mediapersoonlijkheid van het jaar!

Feest in huize Van Puymbroeck!

Mr. Gay Belgium en Mr. Gay Europe Raf van Puymbroeck is door de kijkers en fans van tv-zender OUTtv uitgeroepen tot mediapersoonlijkheid van het jaar. OUTtv hield een grote online poll waarbij de kijkers en fans konden stemmen op hun favoriet.

De OUTtv Media Award is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die op een nietconventionele en positieve wijze homoseksualiteit onder de aandacht heeft gebracht in de media. Raf van Puymbroeck is dit jaar zowel uitgeroepen als Mr. Gay Belgium als Mr. Gay Europe en zet zich in voor de acceptatie van holebi’s in de sport.

Niet verwacht!
Donderdagavond werd Raf van Puymbroeck door OUTtv verrast tijdens zijn dansles en nam hij de OUTtv Media Award in ontvangst. "Ik had het eigenlijk niet verwacht. Totaal niet. Het betekent heel veel, want we doen erg ons best met de organisatie van Mr. Gay Belgium. De prijs is een bevestiging dat we goed bezig zijn en dat we moeten blijven doen wat we doen: de boodschap van liefde en acceptatie verspreiden,” was de reactie van de winnaar.

mister-gay-belgium-

Verdraagzaamheidspoes
De award is de zogenaamde roze “Verdraagzaamheidspoes” van de Belgische kunstenaar Hannes D’Haese. Het kunstwerk met de tekst “It’s okay to be gay” is een concept van Patrick Declerck en geïnitieerd als protest tegen de anti-homowetgeving in Rusland. De Verdraagzaamheidspoes kwam in het nieuws toen vori jaar een exemplaar naar de Russische president Poetin werd gestuurd. Ter herinnering aan dit protest draagt OUTtv haar award hieraan op. Het kunstwerk is geschonken door WM Gallery uit Antwerpen.

Winnaars voorgaande jaren
Vorig jaar won Belgisch premier Charles Michel de OUTtv Media Award toen hij zich, in 2015 op de Algemene Vergadering van de VN in New York, openlijk uitsprak over de rechten van LHBT’s. In 2014 ging de award naar Eurovisiesongfestivalwinnares Conchita Wurst.

Uitreiking op Coming Out Dag op OUTtv
De uitreiking wordt op Coming Out Dag, dinsdag 11 oktober, om 18.00 uur, 20.00 uur, 21.20 uur en 22.15 uur uitgezonden op OUTtv. Donderdag 13 oktober wordt de reportage herhaald in OUTtv Update om 18.45 uur en 20.45 uur.

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072