Nespresso neemt je mee op reis met het artisanale Master Origins assortiment

Van Ethiopië tot Costa Rica via Sumatra, Nespresso nodigt je uit op een pittige ontdekkingsreis.

Met het nieuwe Master Origins assortiment nodigt Nespresso doorwinterde coffeeholics uit om exceptionele koffiesoorten uit de meest afgelegen streken ter wereld te ontdekken. Telkens zorgvuldig geteeld met behulp van lokale ambachtelijke technieken. 

Nespresso onthult enkele nieuwe smaken: de Limited Edition Master Origin Aged Sumatra (voor Original machines) en twee melanges geïnspireerd door Ethiopië en Costa Rica (voor Vertuo machines). 

Het Master Origins assortiment is samengesteld met respect voor lokale ambachtelijke tradities en bereid volgens de regels van de kunst. Zo krijgen coffee lovers de kans om een echte smaaksensatie uit verschillende uithoeken van de wereld te beleven. 

Door zich onder te dompelen in de kennis en ervaring van lokale koffieboeren, biedt Nespresso de meest representatieve koffieblend uit een regio aan. De specifieke aroma's van deze koffiesoorten resulteren dus niet enkel uit een zorgvuldige bonenselectie, maar ook uit ambachtelijke technieken die reeds eeuwenlang in stand zijn gehouden. Elke koffiesoort uit het Master Origins assortiment is dan ook in nauwe samenwerking met producenten uit de respectievelijke streken tot stand gekomen. Kortom, een ongeziene blend van authenticiteit en vakmanschap, om met één druk op de knop van te genieten. 


Limited Edition Master Origin Aged Sumatra Arabica (Verkrijgbaar voor Original koffiemachines.) - Sumatra mag zichzelf bekronen als één van de bekendste plekken wanneer het om koffie gaat. Op dit Indonesische eiland bevinden zich van de beste koffiebonen ter wereld: uiterst hoogwaardig en uniek door haar krachtige, diepe aroma’s. Dit bruin goud wordt nabij het Gayo gebergte door lokale koffieboeren verbouwd. Dankzij een eeuwenoude techniek, genaamd giling basah, komt een bijzonder koffieprofiel met houtachtige aroma’s & toetsen van cacao en karamel tot uiting. Om het drogen te vergemakkelijken, worden de koffiebonen geschild terwijl ze nog nat zijn. Opdat de koffie uiteindelijk zijn exceptionele smaak krijgt, worden de bonen vervolgens maar liefst drie jaar in jutezakken gerijpt. Prijs: € 0,60 / capsule 

Permanente collectie Master Origin Costa Rica Arabica (Verkrijgbaar voor Vertuo koffiemachines.) - Benieuwd naar het ultieme geheim van Costa Ricaanse koffieboeren voor een uniek koffie aroma? De koffiebonen ontmoeten elkaar in een molen waar ze geweekt worden in thermaal water. Na een bad in de warmwaterbronnen krijgen de bonen wat rust in een fermentatietank, zodat ze gekoeld en schoongemaakt kunnen worden. Juist dit ambachtelijk proces geeft deze artisanale koffie een perfect gebalanceerde smaak met subtiele accenten van mout. Prijs: € 0,55 / capsule 

Drie gloednieuwe varianten waarmee koffieliefhebbers met één druk op de knop hun smaakpapillen op een exotische reis sturen. Ontdek hier onze recepten voor intense koffies met zelfs nóg uniekere aroma’s... 

Deze nieuwe varianten vormen een perfecte aanvulling op het bestaande Nespresso Master Origins assortiment, die al Master Origin India, Master Origin Indonesia, Master Origin Colombia, Master Origin Nicaragua, Master Origin Ethiopia voor de Original machines en Master Origin Mexico & Master Origin Colombia voor de Vertuo machines omvatte. 

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072