Krista's road to Eurovison Key Artwork

OUTtv brengt meer dan 100 uren aan Eurovisieprogramma’s

De tv-zender OUTtv staat in april en mei volledig in het teken van het Eurovisiesongfestival (ESF). OUTtv zal vanaf 17 april omgedoopt worden tot de Eurovisie tv-zender van Europa. De programmering is met meer dan 150 uren aan programma’s gerelateerd aan het Songfestival uitgebreider dan ooit. Naast verschillende Eurovisieconcerten, “Best of Eurovision clips in OUTmusic” en docu-realityprogramma’s zoals “Netta Queen of ESC” en “Conchita Unstoppable”, maakt de achtdelige OUTtv-originalreeks “Krista’s Road To Eurovision” haar debuut op de zender. Hierin gaat de Finse Eurovisiester Krista Siegfrids (zij/haar) elke week op zoek naar antwoorden op haar eigen fascinatie voor het Europese muziekspektakel.

Quote Krista:

‘I love the Eurovision Song Contest and I love the LGBTQI+ audience. So when OUTtv asked me if I wanted to do a tv-show about Eurovision my answer was HELL YAAZZZ!! And oh boy we have had some funny recording days! I just moved to Amsterdam, so it’s been really interesting for me to learn more about the Dutch Eurovision history and I even got to meet the legendary Ding-a-Dong mother Getty Kaspers! Lucky me! I hope you will enjoy this road to Eurovision with me!’

Krista Siegfrids werd in Europa vooral bekend door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival 2013, toen ze Finland vertegenwoordigde met het liedje “Marry Me”. Ze baarde opzien door aan het einde van haar lied een van de danseressen te zoenen. Het was de eerste keer dat een lesbische kus live plaatsvond op het Eurovisiepodium. Siegfrids wilde met de zoen laten zien dat ze voor de invoering van huwelijksgelijkheid in haar land is. Nu ze recentelijk is verhuisd naar Nederland, het land waar dit jaar het Eurovisiesongfestival plaatsvindt, wil ze in haar nieuwe programma “Krista’s Road to Eurovision” achterhalen wat het Songfestival nu zo bijzonder maakt. ‘Krista’s Road to Eurovision’ is vanaf woensdag 7 april elke week om 20.00 uur te zien op OUTtv.

Naast “Krista’s Road To Eurovision” maken andere tv-programma’s over het Songfestival tevens hun tv-debuut op OUTtv:

ESC TOP 250

De ESC TOP 250 wordt jaarlijks door meer dan 6.000 OUTtv kijkers, fans en volgers samengesteld en voor het eerst nu op tv uitgezonden. In deze dagelijkse muziekshow neemt tv-host Jens Geerts je mee in de muzikale hoogtepunten van 65 jaar Songfestival, waarbij ieders Songfestivalkennis getest wordt. Vanaf maandag 3 mei elke werkdag om 22.00 uur.

Douze Points

Een film waarin alle vooroordelen omtrent Eurovision op de hak worden genomen. TJ is een ‘out & proud’ zanger met een droom: Frankrijk vertegenwoordigen tijdens Europa’s grootste muziekwedstrijd in Tel Aviv. Door een muzikale speling van het lot worden de vrienden van weleer weer samengebracht. Een muzikale romantische komedie die je als fan niet mag missen. Donderdag 20 mei om 20.30 uur.

Monsterman

Dit jaar bestijgt de Finse heavy metal band LORDI voor het eerst sinds hun winst in 2006 het Eurovisiepodium in Rotterdam; ze werden ze bekend in Europa vanwege hun kostuums en satanische alterego’s. Een paar jaar later is er nog maar weinig overgebleven van die grote droom. Geen werk en honderdduizenden euro’s aan schulden. Of de leadzanger Tomi hun monsterlijke droom nog levend weet te houden, zie je in deze bijzondere documentaire. Donderdag 13 mei om 21.00 uur.

Het Eurovisiesongfestival is populair onder de OUTtv kijkers; Elk jaar stemmen er rond de 2 miljoen kijkers af op de programmering tijdens het Eurovisiesongfestival. De songfestivalprogrammering van OUTtv is in meer dan 12 landen te ontvangen

Rondom het ESF bieden de Belgische tv-aanbieders Orange, Telenet en Proximus OUTtv in het basispakket aan; en zullen in Nederland VodafoneZiggo van 19 april tot 1 juni, KPN van 14 april tot 27 mei, Youfone en T-Mobile van 1 mei tot 1 juni OUTtv openzetten voor alle klanten.

Trailer en visuals kun je hier downloaden: https://we.tl/t-xa7TfiEzoR

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072