Partydossier Gay Pride

Show je pride eens op een andere wei

Tot en met november vinden in talloze steden in Europa, Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland Gay Prides en Gay Games plaats. The Gay Issue zet ze voor jou op een rij.

Pride festival Londen

6-8 juli
Voor de meest extravagante party’s moet je op het Pride Festival in Londen zijn. Met verschillende events die elk hun eigen thema hebben, kan je in Londen alles geven. Dit jaar vieren ze de evolutie en verwezenlijkingen die de hole-bi-community de laatste veertig jaar bereikt heeft.

Gay Pride Brighton

3-5 augustus
Wie het graag groots ziet, kan dit jaar naar de Gay Pride in Brighton. De grootste Gay Pride van de UK heeft dit jaar weer heel wat evenementen op de planning staan. Met on-telbare holebi-cafés is Brighton de meest holebi-vriendelij-ke stad in het Verenigd Koninkrijk. Een plaats waar mensen met eender welke seksuele voorkeur zich sociaal geaccep-teerd voelen.

Gay Games Parijs

4-2 augustus
Geen Gay Pride, wel de Gay Games. Met sport als middel om samenhorigheid te creëren, zijn de Gay Games voor ie-dereen toegankelijk. Je kan deelnemen op eender welke manier je wil. In je latex pakje? Als dragqueen? Ga je gang, today is your day!

Gay Pride Kopenhagen

13-19 augustus
De Gay Pride in Kopenhagen is niet alleen een festival om op te komen voor de rechten van de holebi’s, maar voor alle mensenrechten. Feesten met de visie op een wereld waar iedereen vrij kan leven en liefhebben.

Gay Ski Week Queenstown, Nieuw-Zeeland

1-9 september
Winter Pride in Nieuw-Zeeland vier je op de top en aan de voet van de bergen. Ski van skihut naar skihut om te genie-ten van muziek, eten en vrienden. Er is ook elke avond een après-skifestival. Want wat is skiën zonder après-ski? Niet zo gek op sneeuw en bergen? Aan de voet van de berg is er een heel aantal evenementen waarbij je geen natte voeten krijgt.

Gay Days Anaheim Los Angeles

5-7 oktober
Gay Days Anaheim: de Gay Pride in Los Angeles voor Disney-fans want ze gaat door in Disneyland California. Drie dagen lang staat alles in teken van holebi’s en Disney. Een afternoon tea met Minnie Mouse? Cocktail sipping met celebrities? Dan zijn deze Gay Days helemaal voor jou.

Gay Pride Las Vegas

19-21 oktober
De Gay Pride in Las Vegas: extravagant, glamourous en vol-ledig over the top. Holebi-families, singles, koppels, noem maar op, iedereen is welkom om de Pride te vieren in Sunset Park. En je weet wat ze zeggen: what happens in Vegas, stays in Vegas.

Springout Pride Festival Canberra

3-25 november
Zin in een tropische Gay Pride? Van 3 tot 25 november kan je in Canberra, Australië, dé Gay Pride van het jaar vieren. Perfect excuus om even een lange vakantie te nemen en meteen Australië te ontdekken. Nog een pluspunt: in november is het zomer in Australië.

-De Pride Special vind je terug in editie 11. Geen enkele uitgave missen? Abonneer je nu op The Gay Issue!

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072