sebago

Sebago SS21 viert de loafer met frisse kleurtjes die doen dromen van een zonovergoten zomer

Sebago timmert gedurig verder aan zijn edgy wederopmars in het internationale modelandschap. Wie tot nu toe enkel de bootschoen voor de geest kon halen bij dit heritage brand, zal baat hebben bij deze korte opfrissing van het geheugen. Sebago debuteerde in 1946 met een met de hand genaaide Citysides penny loafer en lanceerde pas drie decennia later de iconische Docksides, die deel zou gaan uitmaken van het officieuze uniform van de preppy Joe College aan Amerikaanse universiteiten in de jaren ’80.

Sinds zijn ontstaan, is deze penny loafer de premium casual schoen bij uitstek geworden van menig Amerikaans politicus, maar ook van acteurs en performers – onder andere John F. Kennedy en Audrey Hepburn bevonden zich onder de liefhebbers van dit tijdloze silhouet. Anno 2021 maakt Sebago al enige tijd opnieuw furore op de fashion weeks met zijn iconische instappers aan de voeten van gerenommeerde smaakmakers en industry influentials. Met andere woorden, het is hoog tijd voor een stand van zaken van de brede waaier aan nieuwe verschijningsvormen van deze penny loafer.

Naast de iconische evergreens met hun kostbaar, geolied leer, met de hand genaaide details en leren buitenzool vinden we in deze nieuwe collectie ook stuks terug die zeer kleurrijk en divers qua materiaal ogen. Zo zien we loafers vervaardigd uit suède, of gehuld in felle primaire kleuren en zelfs verschillende soorten dierenhuiden. Het moge duidelijk zijn dat Sebago anno 2021 vol zelfvertrouwen naar de toekomst kijkt met zijn tijdloze klassiekers onder de ene arm, en baldadige nieuwkomers onder de andere.

De Citysides collectie is nu online verkrijgbaar op sebago.nl alsook bij geselecteerde verkooppunten zoals Bellerose (Amsterdam, Rotterdam), Baskets (Amsterdam), Oebens (Utrecht) en Coef (Utrecht, Leiden, Nijmegen, Arnhem).

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072