Speciale Grindr-functie voor Olympische sporters

Olympiërs die uitgesport zijn, kunnen zich onbevreesd met een andere tak van sport bezighouden…De populaire dating-app Grindr heeft nu een speciale functie voor het Olympisch dorp. Mensen daarbuiten kunnen namelijk niet zien wie binnen die zone online is.

Volgens Bloomberg doet Grindr dit om sporters die kwetsbaar zijn om 'geout' te worden te beschermen. Hoewel homoseksualiteit in China niet illegaal is, zijn er weinig wetten die deze groep beschermen.

Een groter gevaar voor de sporters zijn regimes die homoseksuelen vervolgen. Zonder de speciale functie zouden profielen zichtbaar zijn via de zogeheten explore-knop. Daarmee kan een gebruiker via een kaart overal ter wereld kijken welke profielen er online zijn. Regimes met een vijandige houding tegen de homogemeenschap kunnen met de Olympische functie niet stiekem meekijken welke sporters op zoek zijn naar een beetje plezier.

‘We willen dat Grindr een plek is waar alle queer-atleten, ongeacht waar ze vandaan komen, zich veilig voelen om met elkaar in contact te komen terwijl ze in het Olympisch Dorp zijn’, zegt Jack Harrison-Quintana, directeur van Grindr for Equality.

Het is de eerste keer dat Grindr dit bij een internationaal evenement doet. Toch zijn er ook landen waar de explore-functie sowieso uitgeschakeld is, om kwetsbare gebruikers te beschermen. Denk hierbij aan landen als Saoedi-Arabië of Iran. 

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072