nespresso uganda

Start de dag met een eerlijk kopje koffie

We starten onze dag graag met heerlijk kopje koffie. Alleen is lang niet elke kop koffie een duurzame en eerlijke. Daarom ontwikkelde Nespresso in 2019 het Reviving Origines-programma om koffietelers in kwetsbare regio’s te helpen om kwaliteitsvolle koffie te produceren én een fatsoenlijk leven op te bouwen. Vorig jaar lanceerde Nespresso al met succes de koffie Esparanza de Colombia en Tamuka mu Zimbabwe. Nu stellen ze met trots de nieuwe seizoenskoffie rechtstreeks afkomstig uit het Rwenzori-gebergte in Oeganda voor, de Amaha awe Uganda.

Het resultaat van het Reviving Origines programma zijn ondertussen 3 sterke soorten koffie, met als nieuwkomer de Amaha awe Uganda, wat betekent “Hoop van Oeganda”. Het is een espresso met een intensiteit 8, en kostbare toetsen van sandelhout en elegante bloemen. Liefhebbers van een latte macchiato zullen de rijke en evenwichtige smaak met een mix van biscuittoetsen en discrete fruitige noten zeker weten te waarderen.

De Esperanza de Colombia is een rijke en evenwichtige Arabica met een fijne zuurheid en fruitige toetsen. De TAMUKA mu ZIMBABWE is een bloemachtige espresso met complexe fruitige smaken en een lichte zuurheid.

De koffie is vanaf 26 mei te koop in de Nespresso-boutiques en op de website voor de verkoopprijs van 0,60€/capsule.

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072