Steun voor homo-acceptatie neemt wereldwijd toe

Van Afrika tot in Amerika: de acceptatie van homoseksualiteit neemt over de hele wereld toe, al blijven er enorme regionale verschillen. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van het Pew Research Center.

Meer dan de helft van alle ondervraagden (52%) zegt dat homoseksualiteit geaccepteerd zou moeten worden; 38% is tegen homo-acceptatie. Voor de Pew Research Center enquête werden 38.426 mensen in 34 landen ondervraagd. “Over het algemeen zijn de veranderingen eerder gericht op meer acceptatie dan op minder”, aldus Jacob Poushter van de Amerikaanse denktank tegen de Thomson Reuters Foundation. 

Landen als Zuid-Afrika en Zuid-Korea tonen veel vooruitgang in vergelijking met de eerste enquête in 2002: respectievelijk 21 en 19 punten stijging. India maakt ook een grote sprong: daar is sprake van een toename van 22 punten ten opzichte van 2014. 

Wel blijven er grote regionale verschillen in acceptatie te zien. Zo is een meerderheid in het Midden-Oosten en Sub-Sahara-Afrika tegen homo-acceptatie, terwijl de meeste mensen in Amerika en West-Europa homoseksualiteit wel zeggen te accepteren. 

Er lijkt hoop te zijn voor de toekomst: jongere mensen accepteren homoseksualiteit namelijk veel vaker, zo blijkt uit de onderzoeksresultaten. Zuid-Korea is daarvan een heel goed voorbeeld: in de leeftijdscategorie 18 tot 29 jaar is bijna 80% voor homo-acceptatie, terwijl het in de categorie 50+ maar om 23% gaat. 

Bron; OUTtv

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072