The Gay Issue en designer Rodrigo Otazu slaan de handen ineen voor meer tolerantie

Steeds vaker worden we de laatste tijd geconfronteerd met nieuwsberichten die gaan over de afnemende tolerantie ten opzichte van de gay community. Voor Brigitte Midavaine, hoofdredacteur van The Gay Issue (TGI), reden om het nuttige met het aangename te verenigen. ‘Ik liep al een tijd met het idee rond om meer aandacht te besteden aan deze problematiek, maar tegelijkertijd ook om een steentje bij te dragen die intolerantie een halt toe te roepen. Ineens wist ik het. Mondkapjes zijn in deze Covid19-tijden een hot item en in sommige gevallen heb je ze ook verplicht nodig. Ik wilde speciale mondkapjes laten ontwerpen gericht op de gay community en met een verwijzing naar tolerantie. Maar ik wist ook dat ik er een goed doel aan wilde koppelen. Iets wat breed en internationaal gedragen wordt zoals Amnesty International.’ Easier said than done als ontwerpen niet je vak is. ‘Al eerder hadden wij met The Gay Issue een interview met Rodrigo Otazu en zijn openheid en spontaniteit pakte me. Daarnaast is hij heel actief voor de gay beweging. Toen ik hem belde was hij meteen dol enthousiast en ging er gelijk vol in’, aldus Brigitte.

Drag - Proud Collection

Rodrigo Otazu 
Rodrigo – die tegenwoordig onder de naam Mr.O actief is en in New York woont – ontwierp twee sets van vier kapjes met als thema LOVE IS LOVE. Eén met een duidelijk Mr. O signature genaamd Fabulous en één met een knipoog naar de gay community en tolerantie die de naam Proud heeft meegekregen. ‘Toen Brigitte mij belde hoefde ik niet lang na te denken en gaf ik aan hier graag mijn medewerking aan te verlenen. Het is als designer fijn om op deze wijze je steentje te kunnen bijdragen, vooral als het gaat om het vergroten van de tolerantie ten opzichte van de LGBTQ community’, aldus de uit Argentinië afkomstige designer. ‘LOVE IS LOVE was het eerste waar ik aan dacht toen ik deze collectie begon te ontwerpen. Sommige designs vertegenwoordigen de feestvreugde en kracht die wij gay mannen hebben. Alles bij elkaar kunnen we een verschil maken waarbij respect en waarden een belangrijk ingrediënt zijn, ongeacht kleur, religie of sekse. We zijn allemaal hetzelfde. Laat liefde schijnen!’

Feathers - Proud Collection

Amnesty International

Om een breed draagvlak te creëren en ook daadwerkelijk iets maatschappelijk bij te dragen gaat het grootste deel van de opbrengst van de mondkapjes naar een goed doel. Amnesty International zet zich wereldwijd in daar waar mensenrechten worden geschonden. Amnesty steunt lokale organisaties en activisten die opkomen voor homorechten in hun land.

Tattoo - Proud Collection

Kwalitatieve en duurzame mondkapjes

De mondkapjes zijn wasbaar op een temperatuur van minimaal 60˚C en daardoor herbruikbaar. Zelfs na vele malen wassen blijft de stof zijn functionele eigenschappen behouden. Textiles & More heeft de filtratie efficiëntie van de mondkapjes laten testen bij TNO (TNO Referentie : MSB-2020-100332199-MHe). Op basis van deze tests voldoen de mondkapjes qua filterende werking van het materiaal overeenkomstig het materiaal van type IIR Chirurgische referentie mondkapjes. De mondkapjes hebben een filtratie efficiëntie (PFE, Particles Filtratie Efficiëntie) van minimaal 95% tegen partikels die door de lucht worden verspreid.  De filtratie efficiëntie van de mondkapjes is getest bij TNO. Op basis van deze tests voldoen de mondkapjes minimaal aan het type IIR Chirurgische referentie mondkapjes. De mondkapjes hebben een filtratie efficiëntie van minimaal 95% tegen partikels die door de lucht worden verspreid. De antiallergische samenstelling vormt een natuurlijke barrière tegen smog, stof, bacteriën, pollen en andere allergenen. Het dichte weefsel van microvezels zorgt voor voldoende luchtdoorlaatbaarheid en voert vocht af onder het masker. Het materiaal is een non woven, zeer comfortabel, ademend en zacht.

Fabulous Collection by Mr. O

De mondkapjes zijn one size fits all en vanaf heden te bestellen via thegayissue.com.  Sommige zijn per stuk te koop voor € 12,95 en per set van vier betaal je  € 45,- (exclusief verzendkosten).

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072