mondkapje love

The Gay Issue en ontwerper Rodrigo Otazu slaan handen wederom ineen voor het goede doel: Love is Love voor Roze 50 Plus

Al eerder lanceerden The Gay Issue en juwelenontwerper Rodrigo Otazu een initiatief voor het goede doel ter ondersteuning van homorechten via Amnesty International. Door middel van het op de markt brengen van ludieke mondkapjes met een statement, ontworpen door Rodrigo met als thema Love is Love, wordt er aandacht gevraagd voor de toenemende intolerantie tegenover LHBTI’ers. Helaas iets waarvan je niet verwacht dat dit ook nog steeds aan de orde van de dag is in Nederland en België. Aanvullend op onze support aan Amnesty International hebben we het goede doel uitgebreid met Roze 50 Plus, een samenwerkingsverband van het COC en ANBO om oudere LHBTI’s te steunen voor acceptatie, een betere leefsituatie en een beter welzijn. De mondkapjescollectie Love is Love is nu uitgebreid met een nieuw design, de roze Love is Love.

Het idee van deze Love is Love mondkapjescollectie is ontstaan door de verandering van de wereld op dit moment door Covid 19 en de toenemende intolerantie richting de LHBTI-gemeenschap. En ook al zijn we met zijn allen zo’n beetje moe van Covid 19, mondkapjes zijn in sommige situaties in Nederland verplicht en in België op heel veel plekken evenals in veel andere landen om ons heen. Gisteren nog liet de luchthaven Schiphol weten dat ze het dragen van een mondkapje overal op de luchthaven willen verplichten. De situatie in de wereld maakt het er niet leuker op, maar laten we er dan vooral een goed doel mee dienen. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar zowel Amnesty International voor homorechten wereldwijd als onze eigen senioren bij Roze 50 Plus.

Waarom de keuze voor Roze 50 Plus?

Zoals gezegd, de LHBTI community heeft helaas nog steeds te maken met discriminatie en agressie. Oudere LHBTI’ers hebben ondanks het feit dat de meesten een mooi leven hebben gehad en een goede vriendenkring, toch relatief veel last van eenzaamheid. Ze hebben vaak geen kinderen waarop ze kunnen terugvallen en in ouderenzorginstellingen zijn LHBTI’s vaak onzichtbaar, want helaas is het nog steeds zo dat homo-, bi- en transseksualiteit onbespreekbaar zijn en vinden er pesterijen plaats waardoor deze ouderen vaak weer terug de kast ingaan. Door het platform van Roze 50 Plus wordt de groep meer zichtbaar.

Fotograaf Erwin Olaf zei ooit toen hij in 2011 de Bob Angelo-penning van het COC ontving: ‘We laten het toch niet gebeuren dat degenen die ons kapot hebben gepest op het schoolplein nog even verhaal kunnen halen in de conversatiezaal van het bejaardenhuis?’

Als het aan ons ligt in ieder geval niet!

Steun de community en steun dit initiatief voor het goede doel!

De mondkapjes maar ook singlets zijn te vinden in onze shop https://thegayissue.com/nl/winkel/

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072