Top 5 Gay Prides ter wereld

Elk jaar acte de présence geven op zowel de Amsterdamse als de Antwerpse Gay Pride is natuurlijk al een genot op zich. Dat blijven we ook gewoon doen uiteraard. Maar voor diegenen die het nét even iets verderop zoeken, gaan we op zoek naar de beste internationale Gay Prides. Onder het motto you only live once gaan we over grenzen!

Top 5 Gay Prides ter wereld

Miami Beach Gay Pride

Miami is natuurlijk op zich al iets dat hoog op onze bucket lists staat. We zijn nooit vies geweest van zon, zee en strand. Maar op de Miami Beach Gay Pride worden al onze favorieten gecombineerd. Droom even weg; 2 dagen lang feesten met een zonnetje op het hoofd, een cocktail in je linkerhand, je telefoon in je rechterhand, want het thuisfront moet wel
jaloersmakende selfies kunnen ontvangen. Muziek komt van drie verschillende podia, beroemde artiesten zorgen voor oorgasmes en hadden we het strand al genoemd? Op zaterdag 9 april om twaalf uur start de parade en daarvoor zal de gehele Ocean Drive tot aan het Art Deco District afgesloten zijn voor de parade. De Pride is op 9 en 10 april, maar mocht je jouw Miami Beach Gay Pride willen uitbreiden, dan doe je dat met de Celebrity X Cruise. Van 10 tot 14 april reis jij van Miami langs Nassau, naar het privé-eiland Coco Cay en Key West. Tja, als je er dan toch bent!

miamibeachgaypride.com

 

NYC Pride

Het is misschien wel de allergrootste Pride ter wereld, met de rijkste geschiedenis. De jaarlijkse March is in elk geval op zijn minst indrukwekkend te noemen. De geschiedenis feiten op een rij: wat in 1969 opgestart werd door de Stonewall Riots, en tevens het begin van de strijd voor LGBT rechten, werd in 1970 voortgezet als protestmars voor alle burgerrechten, en verschoof het doel in 1979 terug naar LGBT rechten, ter nagedachtenis aan Harvey Milk, de strijd tegen aids en ter nagedachtenis aan iedereen die we verloren hebben aan deze ziekte en zinloos geweld. In 2016 was de grootste mars ooit met maar liefst 350 deelnemende organisaties en 80 paradewagens! Van 16 t/m 25 juni kun je genieten van onder andere een rooftop party, family day, out cinema, dance on the pier en nog veel meer. Need we say more?

nycpride.org

 

Sitges Pride

Iets ten zuiden van Barcelona vind je Sitges, een stadje aan de kust van de Mediterrane Zee. Van donderdag 8 t/m maandag 12 juni kleurt de hele stad roze! Het hoogtepunt is uiteraard de parade zelf op zondag 11 juni. Zoals de president van Sitges Pride zelf zegt: There are a lot of Gay Prides in the world, but only one is next to the Mediteranian Sea! In 2016 werden alle records verbroken. Maar liefst 60.000 feestgangers bezochten de pride. Dit jaar belooft nog grootser te worden. Het bezoeken van de pride is uiteraard gratis, maar voor 199 euro kun je een VIP PASS kopen en backstage toegang krijgen. Vanzelfsprekend verover je zo ook een plekje op één van de paradewagens! Na de parade ga je uiteraard naar de beroemde Inferno Party!

gaysitgespride.com

 

Tel Aviv Pride

Van 4 t/m 10 juni is het de beurt aan Tel Aviv om de titel van beste Pride te verdedigen. De Pride zelf is op 9 juni en wordt gevolgd door meerdere legendarische afterparty’s. De Tel Aviv Pride is geen kleine Pride te noemen, in 2016 was het zelfs een van de grootste ter wereld! Elk jaar bezoeken ruim 200.000 supporters van de LGBT community de stad om de feesten, shows en parade bij te wonen. Het is dan ook niet toevallig dat Tel Eviv 1 van de meest gay friendly steden ter wereld is. In 2014 verplaatsten de after Pride Party’s zich naar Charles Clore Park omdat ze de grote mensenmassa’s niet meer aankonden op het strand.

gaytelaviv.atraf.com

 

Madrid World Gay Pride

Vanaf dit jaar mag de Madrid Pride zich WorldPride noemen! Elk jaar bezocht door ruim 1,5 miljoen feestgangers, dat kunnen we met recht een grande party noemen! Dit jaar is tevens de 40e verjaardag van alle prides in Spanje, dus de organisatie belooft extra uit te pakken! De straatfeesten worden door 300.000 mensen bezocht. De pride is van 23 juni t/m 2 juli en op zaterdag is de parade door het gehele centrum te bewonderen. Madrid staat bekend om zijn gay nachtleven en het gay hart is te vinden in Chueca, een populaire wijk. We raden je dan ook aan om in deze week een hotel te boeken! Na de parade is ieder jaar een enorm feest in het Lago Park. Be there! 

madridorgullo.com

 

 

 

 

 

 

 

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072