Verliefd op Milkshake Festival

Ben je ooit op zo’n tof en geliefd festival geweest, waar je zoveel liefde voelde dat het niet uitmaakte dat de regen met bakken uit de hemel viel? Als het antwoord hierop ‘nee’ is, ben je zeker nog nooit op Milkshake Festival geweest. Bij Milkshake voel jij je op je gemak wanneer je van veraf de muziek hoort opborrelen. Milkshake is voor iedereen; for boys who love girls who love girls who love boys who love boys… Behalve voor hokjesmensen, die vinden het misschien een beetje spannend.

Verliefd op Milkshake

Het meest openminded festival van Nederland bedient iedereen op de wenken. Zeker wat muziek betreft. Wil je twerken, twerk dan of je leven ervan afhangt bij het Vieze Poezendek! Ben je eerder een electro lover? Ga dan naar de technokerk. Kan het voor jou allemaal niet gek genoeg? Dan is er de Supertoys stage! De liefhebbers van de zwaardere techno en shows kunnen er ook terecht en dit jaar was er ook een speciale ‘Tribute to George Michael’-stage. Niet vies van een beetje (of heel veel) naakt? Dat kan allemaal. Ben jij meer van het verkleden? Je bent welkom! Trek jij het liefst een fetisj outfit aan? Vinden we fijn! Al kom je gewoon als jezelf, zonder toeters en bellen. Dan mag je er ook zijn. Come as you are!

Milkshake festival photographed by Alina Krasieva

Ik was eerder op Milkshake geweest en ik kreeg precies hetzelfde gevoel. Kippenvel en verliefd! Milkshake is een smeltkroes van mooie en openminded mensen die elkaar accepteren zoals ze zijn. Liefde is het toverwoord! Gay, bi, trans, pan, poly, straight people and everything in between van over de hele wereld komen samen in Amsterdam om de liefde te vieren. Het is eigenlijk zonde om dat alles in één dag te moeten proppen, dus gelukkig was dit de tweede editie waarbij je op zaterdag én zondag kon feesten. De échte liefhebber herken je al van op afstand, die heeft namelijk glitterwallen van de Milkshake pre-party op vrijdag. Eigenlijk is Milkshake dé allermooiste aftrap van de Pride week in Amsterdam.

Milkshake festival photographed by Alina Krasieva

Een trotse Sinan, die onder andere marketing en PR doet voor Milkshake vertelt: ‘Het concept is echt ontworpen en bedacht voor Amsterdam. We vonden dat er ergens ter wereld een plekje moest zijn waar iedereen samen kan komen en de vrijheid en liefde kan vieren. Ik ben er trots op dat het op Milkshake in Amsterdam kan. Het heeft dan ook echt het Amsterdamse karakter’.

Milkshake festival photographed by Naomi van Heck

Als je mij vraagt wat na twee dagen intens genieten op Milkshake mijn hoogtepunt was dan kan ik je niet één antwoord geven. De kippenvel, de liefde, de mooie mensen… Mensen die intens genieten van het vrije gevoel en ondanks de regen gewoon door blijven dansen, maar als die gewilde zon weer doorbreekt naar een nog hoger level getild worden, de muziek, de dansers, de organisatie. Iedereen lijkt in de allerbeste stemming te zijn. En natuurlijk The Village People. De heren die vroeger meer bekend stonden om de rock hard bodies, de bijzondere outfits en de heerlijke foute dance moves dan om de gouden keeltjes hebben inmiddels een respectabele leeftijd bereikt, maar dat weerhoudt het gouden team er niet van om naar Milkshake af te reizen. Iets wat op zich al heel bijzonder is, want de heren treden bijna niet meer op. Ze stonden te shinen, en hoe! Alle hits kwamen voorbij en natuurlijk bewaarden ze het lekkerste voor het laatst… YMCA!

Milkshake festival photographed by Dennis Bouman

Het hoogtepunt dat ook zeker niet mag ontbreken is de grote belangstelling voor onze zoektocht naar het covermodel van onze maart editie. To  be continued…

Headerfoto: Milkshake festival photographed by Dennis Bouman

Finest Media House BV
Amersfoortseweg 94
3941 EP Doorn
Nederland
Tel. +31 (0) 6 22 460104
KvK-nummer: 84365072